Коментатори ядосани. Искат да бъде изгонена руската посланичка

Елеонора Митрофанова трябва да бъде експулсирана, след като ни нарича „подлоги“

Коментатори ядосани. Искат да бъде изгонена руската посланичка | StandartNews.com

„Когато преди два дни поискахме оставката на военния министър Стефан Янев, всички сметнаха, че това е някакво изтъкване. Масовата публика се хвана за това, че той не бил казал думата „война“, а „операция“. Разбира се, че това е безумие, но в изказванията на Янев имаше и други много притеснителни неща. Той казва, че няма нужда да следваме проевропейска политика“, коментира пред бТВ политическият пиар Арман Бабикян.

„Сега сме в окоп. Когато някакъв човек е казал, че пръстът му е на копчето, ти си във война“, каза още Бабикян.

„Обикновено в критични ситуации си личи кой кой е. Дори Стефан Янев да се е справил като служебен министър, сега, когато трябваше да покаже не просто политическа визия, а лоялност към държавната политика и политиката на нашите съюзници, той ерозира доверието към себе си. Ние сме член на ЕС и НАТО – това са нашите съюзници. Нито Русия, нито Беларус са наш съюзник“, твърди Борислав Цеков от Института за модерна политика.

„Нещата не свършват със Стефан Янев. Това, което направи лошо впечатление, е начинът, по който беше сменена кандидатурата на Тодор Тагарев в последния момент. Нямам информация как е протекла дискусията, но доколкото чуваме преразкази, е било алтернатива от страна на БСП, заплашвайки кабинета“, смята Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията.

По думите му България е най-пропутинската страна в Европа.

„През 2019 г. имахме 62% одобрение на Путин. По-голямо одобрение има само в Русия. Сега се случи нещо много интересно. 2020-2021 г. започна промяна. Вчера данните, които бяха обявени, са, че за първи път имаме обръщане на тренда и повече хора не одобряват Путин. Одобрението е около 30%, което е почти двоен спад“, коментира Безлов.

Според Арман Бабикян руският посланик в София Елеонора Митрофанова трябва да бъде експулсирана, след като нарича управляващите ни и нас самите „подлоги“. По думите му един дипломат не може да си позволи този език.

Според Борислав Цеков най-малкото, което може да се направи, е тя да бъде извикана в МВнР за обяснение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай