Понеделник,

Качински скочи срещу Германия и Франция. В какво ги обвини

От: Стандарт -
1019
Качински скочи срещу Германия и Франция. В какво ги обвини
A
A
A

Германия и Франция поддържат прекалено близки връзки с Русия в контекста на войната в Украйна. Това заявява полският вицепремиер Ярослав Качински в интервю за германския вестник "Велт", публикувано днес и цитирано от АФП.

"Германия, подобно на Франция, е много благоразположена към Москва", казва Качински, който е и лидер на управляващата полска партия "Право и справедливост".

Но той е още по-критичен към политиката на Берлин. "От години германското правителство не иска да забележи какво прави Русия под ръководството на Путин и днес ние виждаме резултата", изтъква той и констатира, че "Полша не е доволна от ролята на Германия в Европа". По думите му Берлин се опитва "да възроди онова, което имперският канцлер Бисмарк е направил", а именно: "доминация на Германия рамо до рамо с Русия".

Полският лидер обвини Германия, че не доставя достатъчно оръжия на Украйна и че отказва поне да наложи ембарго на вноса на руски петрол. Качински смята, че Русия печели от износа на петрол пет пъти повече, отколкото от продажбите на природен газ, пише dir.bg.


Всички новини от категория Войната в Украйна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com