Искра Михайлова каза каква е целта на Путин

Санкциите срещу Русия са много по-тежки от онези след Крим, каза евродепутатът от ДПС

Искра Михайлова каза каква е целта на Путин | StandartNews.com

Владимир Путин не се интересува от Европа. Той се интересува от САЩ, иска да разговаря с тях, да се мери с тях. Иска да стане контрапункт на хегемонията на САЩ. Това коментира евродепутатът от ДПС/"Обнови Европа" Искра Михайлова, зам.-председател на групата "Обнови Европа" в Европарламента, в интервю за Нова тв.

Това е целта на Путин. Европа тук не е интересен обект или субект на разговори, заяви Михайлова. Но, коментирайки санкциите на ЕС срещу Русия, тя заяви: "Нека не забравяме, че обединена Европа е един от силните играчи в момента в света и обединена Европа, налагайки санкции на Русия, действително накърнява интересите на федерацията.

На въпроса очаква ли Европа бежанска вълна, която да се превърне с хуманитарна криза Искра Михайлова отговори: "Безспорно, всякакви кризи са възможни. И това, което прави ЕС в момента, е да се подготви за всички възможни сценарии.".

Като безпрецедентна агресия определи Михайлова нахлуването на руската армия в Украйна.

Тя уточни, че санкциите няма да спрат на секундата руската агресия. Но те са политически и икономически мерки, които ще доведат до резултати.

Санкциите ще доведат до това, че руската страна и най-вече президентът Путин би трябвало да се замислят какви ще бъдат последиците и какво ще се случва в следващите дни и месеци в Русия. Санкциите са много по-тежки, от предишните, направени след Крим, категорична бе Искра Михайлова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай