Има ли надежда за преговорите? Говори човек на Зеленски

Разговорите за днес приключиха, но ще продължат утре

Има ли надежда за преговорите? Говори човек на Зеленски | StandartNews.com

В преговорите, целящи прекратяване на военното нападение на Русия срещу Украйна, има "фундаментални противоречия, но е възможен компромис”, заяви членът на украинската делегация и помощник на президента Зеленски Михайло Подоляк.

"Ще продължим утре. Преговорният процес е много труден и интензивен. Съществуват фундаментални противоречия. Но със сигурност има възможност за компромис", заяви Подоляк в Туитър.

Преговорите бяха възобновени днес, като и двете страни сигнализираха за напредък.

Президентът Володимир Зеленски заяви, че руснаците "вече са започнали да разбират, че няма да постигнат нищо с война" и нарече преговорите от понеделник "доста успешни".

Руският външен министър Сергей Лавров заяви на пресконференция, че "в момента продължават разговорите за предоставяне на Украйна на неутрален военен статут в контекста на гаранциите за сигурността на всички участници в този процес", както и за "демилитаризиране на Украйна", съобщи агенция Интерфакс.

Утре Лавров ще се срещне с турския си колега Мевлют Чавушоглу в Москва, за да обсъдят конфликта в Украйна, съобщиха от руското външно министерство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай