Има ли драма на границата? Горещ репортаж

БНР съобщи, че нещата са преувеличени

Има ли драма на границата? Горещ репортаж | StandartNews.com

Първоначалната информация, че има около 40 км опашка от чакащи автомобили да преминат от Украйна в Румъния се оказа невярна и преувеличена, съобщи специалният пратеник на БНР Ася Пенчева, която около обед пристигна на пункт „Исакча-Орливка“ между двете страни.

Опашка има, но тя е около 350 м. не повече.

Хората са много, които чакат наистина, защото много коли ги стоварват просто на границата, тъй като мъжете не се допускат да преминат.

Въпреки многото хора, тук няма хаос на граничния пункт. Митническите и граничните служители успяват да владеят положението.

Много са българите, които чакат да преминат с ферибота и също искат да се върнат в България. За тях е важно да знаят къде ще могат да бъдат настанени - дали в София, Бургас, има такива осигурени пунктове, защото основните градове, към които те се стремят са точно това.

Продължаваме с ферибота през Дунава към румънското село Исакча, където се посрещат хората от Украйна с пункт за подкрепителни напитки.

Един от пътниците на ферибота сподели:

„Аз съм български гражданин, дойдох да посрещна дъщеря ми, и жена ми е украинка и дойдохме да посрещнем дъщерята. В момента е тука на границата, чакаме да я вземем. Ще я водим оттук за Германия. Аз в Германия живея и малката беше с нас в Германия, оставихме я в България при родителите, и сега ще вземем голямата и се прибираме обратно.

Тя живее в Одеса. Бабата и дядото останаха там. Дядото, в първия ден, когато почнаха да стрелят, на 800 метра от нас, от нашата къща, е паднала бомба, защото военна част е много близко до нашата къща, където живеем. Ситуацията в момента е много зле в Одеса. Преди половин час говорих с приятели, които казват, че не е добре ситуацията в Одеса, даже не пускат“.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай