Герой: Украинският актьор даде живота си, за да спаси деца

Паша Лий се включи във войната като боец от Териториалната отбрана на родината си

Герой: Украинският актьор даде живота си, за да спаси деца | StandartNews.com

В началото на този месец стана ясно, че сред множеството жертви на войната е и украинският актьор Паша Лий, включил се като боец от Териториалната отбрана на родината си, който бе убит в Ирпен при сблъсъците с руските специални сили. Звездата от филмите "Штольня", "Тіні незабутих предків", "Зустріч однокласників" бе застрелян по време на евакуацията на града, пръв съобщи тогава журналистът и адвокат Ярослав Куц.

Сега, седмица по-късно, медиите в родината му предават, че минути преди смъртта си, 33-годишният артист, изявявал се и като телевизионен водещ, е свалил своята бронежилетка, давайки я на малко момче, което носел на ръце. Тамошната преса уточнява, че той е загинал, помагайки на деца да напуснат къщата си при изтеглянето на цивилните от населеното място, когато то било неочаквано нарушено от руски обстрел, предава "Дир".

Популярното лице от малкия и големия екран се присъедини към защитата на своята държава пет дни по-рано - първи март. Последната му снимка в Инстаграм е качена малко след това, като на нея той стои пред фотографския обектив във военна униформа. В посланието към нея Паша обяснява, че в продължение на 48 часа не е имал възможност да споделя нищо във виртуалното пространство заради бомбардировките. Постът му завършва с думите, че въпреки това дори за миг не е загубил увереността си, че ще се справят с положението и Украйна ще устои на инвазията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай