Четвъртък,

Евродепутат попиля Путин, посочи грешката му

От: Агенция Стандарт -
11303
Евродепутат попиля Путин, посочи грешката му
A
A
A

Той е един от най-добрите познавачи на Русия в Европейския парламент. Евродепутатът Бернар Гета е бил дългогодишен кореспондент на френски медии в Москва. Друг любопитен факт за него е, че е брат на любимия на хората по целия свят DJ - Давид Гета, известен и със своите социални инициативи.

"Путин вече е загубил войната, поставил си е твърде високи цели. Когато един диктатор губи войната, той губи и властта. Не очаквах, че Путин ще започне офанзива над цяла Украйна, по-скоро в Донбас, за да наложи контрол", коментира в "Говори сега" Бернар Гета.

По думите му руският президент ще се стреми към по-голяма провокация - Бернар Гета не изключи като вариант ядрените оръжия и бомбардирането на страна, член на Алианса.

"Налагането на ембарго върху закупуването на петрол и газ е твърде близо. Влошават се отношенията между Европа и Русия", допълни Бернар Гета.

Той поясни, че трябва да се отворят вратите на Европейския съюз на Украйна.

"Трябва да ускорим процеса по присъединяването на Балканите - Сърбия, може би на Турция, когато стане по-демократична, трябва Грузия и Молдова да станат кандидати за членство и европейските институции да работят по процеса на разширяване", каза още Бернар Гета.


Всички новини от категория Войната в Украйна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com