Четвъртък,

ЕК с нов удар срещу Москва, от какво ще се лишат руснаците

От: Редакция -
1456
ЕК с нов удар срещу Москва, от какво ще се лишат руснаците
A
A
A

Европейската комисия готви четвърти пакет от санкции срещу Москва, съобщи председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен.

„Утре ще представим четвъртия пакет от мерки за изолиране на Русия и изчерпване на нейните ресурси“, каза ръководителят на Европейската комисия. Според нея ЕС ще се стреми да „изключи Русия от глобалния свят“.

Европейската комисия и страните от Г-7 възнамеряват да продължат да засилват натиска върху управляваната от Владимир Путин Русия, за да го принудят да спре инвазията си в Украйна. Фон дер Лайен подчерта и твърденията на украинската страна, че Русия е причина за проваляне на хуманитарните коридори за изтегляне на цивилни, а също и нанася удари по цивилни обекти.

Санкциите, предложени от Европейската комисия предвиждат спиране на членството на Русия в Световната търговска организация (СТО), Международния валутен фонд (МВФ) и Световната банка, премахване на режима на най-облагодетелствана нация в търговията със Западните страни, ограничения на износа на продукти от черната металургия, нови забрани за западни инвестиции в енергийния сектор на Русия, забрана за доставка на луксозни стоки за Руската федерация и ограничения за закупуване на криптовалути от руски граждани.


Всички новини от категория Войната в Украйна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com