Докато Путин затъва в Украйна, Ердоган печели позиции

Турският президент се оказа хитър играч в геополитиката

Докато Путин затъва в Украйна, Ердоган печели позиции | StandartNews.com

Ердоган се оказа хитър играч. С едната ръка е прегърнал Путин, а с другата изнася дронове Байрактар към Украйна. Турските дронове байрактари изобщо са сред най-солидните възможности на украинците да унищожават безопасно руски танкове - нужен е добър компютърен специалист, който да насочва правилно целта. По официални украински данни руснаците са успели да унищожат досега само един „Байрактар“. А Турция продължава да изнася, пише в коментар „Флагман“.

Докато Русия изтегля военните си, които постави уж за миротворци в Нагорни Карабах, за да ги праща в съседна славянска и християнска страна, Азербайджан с помощта на Турция започнаха да превземат село след село в Нагорни Карабах. Колкото повече Путин затъва в Украйна, толкова по-скоро Азербайджан и Ердоган ще превземат целия Нагорни Карабах.

Същите процеси текат в момента и в Сирия, където Турция се намираше на крачка да бъде изхвърлена от територията, която бе окупирала. Сега постепенно отново започва да навлиза навътре в Сирия, понеже Путин е опразнил и тази територия, тъй като по-важно му е да се убиват славяни в Украйна.

Либия бе място, където действаше частната военна компания „Вагнер“. В момента целият ѝ личен състав е пратен в Украйна. До неделя, по данни на Службата за външно разузнаване на Русия, са убити 4862 вагнеровци. Либия е напълно оголена от руско присъствие, затова пък е освободен мегданът за Ердоган.

Не е ясно какво се случва в другите две държави, където Путин бе успял да изпрати официални (армейски) и неофициални (вагнеровски) военни - Мали и Централноафриканската република.

Втората, точно заради надеждата си да става братска с Русия, прекрати всички отношения с Франция, и Макрон доста време бе бесен по неговия си нежен начин.

Но едва ли Русия би си позволила лукса в разгара на войната в Украйна да държи контингенти в Африка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай