Неделя,

Борел предупреди ЕС да внимава с Путин. Каква е опасността

От: Агенция Стандарт -
6184
Борел предупреди ЕС да внимава с Путин. Каква е опасността
A
A
A

Страните от ЕС не трябва да провокират Путин, защото той може да разшири военната си дейност, като атакува една от страните-членки на НАТО. Това съобщи ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел в интервю за CNN Turk.

„От една страна, ние се опитваме да подкрепим Украйна, от друга страна, ние се опитваме да предотвратим голяма война. Никой не трябва да провокира Путин. Защото може да разшири военните си дейности. Може да е срещу страна член на НАТО или друга. И за това има сериозни опасения. Путин ще продължи да атакува, и ние трябва да изолираме Русия от международната общност, трябва да подкрепим Украйна", каза Борел.

Той коментира и молбата на Украйна за членство в ЕС, като каза, че де факто процесът на приемане на Украйна вече е стартиран.

"Украйна поиска членство и ние веднага отговорихме положително. Да, ние казваме, че Украйна принадлежи към европейското семейство. Това е очевиден факт - както географски, така и исторически. Да, има някои процедури (за получаване на членство в ЕС), но ние започнахме този процес", каза той, пише Нова.


Всички новини от категория Войната в Украйна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com