Бенет прекъсна заседание, за да се чуе с Путин

Разговорът е бил по искане на израелската страна

Бенет прекъсна заседание, за да се чуе с Путин | StandartNews.com

Руският президент Владимир Путин разговоря вчера по телефона с израелския премиер Нафтали Бенет за конфликта в Украйна, предаде Ройтерс, цитиранаот БТА. 

 Кремъл заяви, че разговорът е бил по искане на израелската страна.Израелски официален представител каза, че Бенет, който е разговарял с украинския президент Володимир Зеленски в събота вечерта, е излязъл по средата на заседание на правителството за разговора с Путин, който продължил около час и половина.

От началото на войната на 24 февруари израелският премиер разговаря много пъти както с руския президент, така и с украинския му колега, в опит да подпомогне усилията за разрешаване на конфликта между двете страни, отбелязва Ройтерс.

Последният разговор беше посветен на усилията за прекратяване на огъня, както и за израелската хуманитарна помощ в региона, съобщи цитираният израелски представител.Вчера израелското правителство одобри изпращането в Западна Украйна на полева болница, в която да се лекуват бежанци. Очаква се в нея да бъдат обслужвани около 100 пациенти на ден, информираха от канцеларията на Бенет.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай