Байдън попари Путин. Какво става с руската икономика

Президентът на САЩ с изявление в Туитър

Байдън попари Путин. Какво става с руската икономика | StandartNews.com

Руската икономика скоро няма да бъде сред 20-те най-големи икономики в света, прогнозира в понеделник президентът на САЩ Джо Байдън.

"Руската икономика беше класирана като 11-та по големина икономика в света преди това нейно нашествие в Украйна. Скоро дори няма да се нареди сред първите 20 икономики в света", написа той в личния си профил в Twitter без повече уточнения.

По-рано днес руският външен министър Сергей Лавров заяви, че Москва не е изолирана, като добави, че връзките й с Китай са на своя исторически максимум.

В интервю за сръбската информационна агенция "Танюг" той каза: „Няма изолация на Русия, имаме огромен брой партньори в Азиатско-Тихоокеанския регион, в Азия, като цяло, в Африка, в Латинска Америка“, заяви Лавров и добави, че Русия има „добри отношения с по-голямата част от организациите, създадени от развиващи се страни“ като „Африканския съюз, общността на страните от Латинска Америка и Карибите, Асоциацията на нациите от Югоизточна Азия (АСЕАН) и много други".

Лавров също така посочи, че отношенията на Москва с Китай са на "най-силното си ниво досега", въпреки продължаващите усилия на Запада да санкционира и изолира Русия от международната общност, предаде БНР.

Лавров отбеляза, че Русия насърчава добри връзки с много глобални организации и много нации в Азия, Близкия изток, Латинска Америка и Африка, въпреки ръководените от САЩ инициативи за натиск върху държавите членки на ООН да обърнат гръб на Москва на международната сцена.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай