Неделя,

Байдън обяви защо Путин е притиснат до стената

От: Стандарт -
2536
Байдън обяви защо Путин е притиснат до стената
A
A
A

Обвиненията на Русия, че Киев има биологични и химически оръжия, не отговарят на истината и са индикация, че самият руски президент Владимир Путин обмисля използването на такива оръжия в Украйна. Това заяви американският президент Джо Байдън, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Байдън не представи никакви доказателства в подкрепа на твърденията си, отбелязва Ройтерс.

"Гърбът на Путин опря до стената и сега той говори за нови "фалшиви флагове", като твърди, че САЩ разполагат с биологични и химически оръжия в Европа, което просто не отговаря на истината", заяви Байдън.

"Русия твърди също, че Украйна разполага с биологични и химически оръжия. Това е ясен знак, че Путин обмисля използването и на двата вида оръжие", изтъкна американският президент.

Руското посолство във Вашингтон засега не е коментирало изявленията на Байдън, отбелязва Ройтерс.

Пентагонът междувременно обвини Русия в извършването на военни престъпления в Украйна и заяви, че ще събира доказателства за тях.

Според американското министерство на отбраната стратегията на Кремъл в украинския конфликт включва нанасянето на безразборни удари.

"Със сигурност виждаме доказателства, че руските сили извършват военни престъпления и ще положим усилия за събирането на тези доказателства", каза на брифинг говорителят на Пентагона Джон Кърби.


Всички новини от категория Войната в Украйна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com