Вторник,

Австрийският канцлер недоволен от Путин. Как мина срещата им

От: Агенция Стандарт -
3961
Австрийският канцлер недоволен от Путин. Как мина срещата им
A
A
A

Австрийският канцлер Карл Нехамер съобщи, че срещата му с руския президент Владимир Путин е била пряка, открита и твърда. Тя е продължила около 90 минути, като според Нехамер това не е било приятелско посещение.

Целта на срещата била да се потърси край на конфликта или поне да се намери хуманитарен напредък за цивилното население в Украйна. Канцлерът на Австрия добави, че най-важното му послание към Путин е било, че войната трябва да приключи, защото от нея има само губещи.

„Като цяло нямам оптимистично впечатление, което мога да ви споделя след този разговор с президента Путин. Офанзивата в източна Украйна очевидно се подготвя много сериозно и затова дадох да се разбере, че е необходим непрекъснат достъп на Международния червен кръст”, каза канцлерът на Австрия след срещата с русия президент, предава Нова.

Макар че в исторически план Австрия поддържа по-тесни връзки с Русия, отколкото по-голямата част от ЕС, тя изрази своята солидарност с Украйна след руската инвазия и осъди предполагаемите военни престъпления на Русия.

Визитата на Нехамер в Москва предизвика редица реакции – от изненада, през скептицизъм, до критика.


Всички новини от категория Войната в Украйна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com