Зам.-министър Ботев ще участва в туристическата борса в Лондон

Зам.-министър Ботев ще участва в туристическата борса в Лондон | StandartNews.com

Лондон. Заместник-министърът на икономиката и енергетиката Бранимир Ботев ще участва в деловата програма на Световното туристическо изложение World Travel Market 2013 (WTM) в Лондон, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет. Най-голямата борса за професионалисти в туристическата индустрия и втора по престиж след ITB–Берлин, се организира от 4 до 7 ноември. На втория ден от експото Бранимир Ботев ще се включи в среща на ресорните министри, организирана от Световната организация по туризъм (СОТ) към ООН. По-късно същия ден той ще разговаря и с Талеб Рифай, генерален секретар на СОТ.

В програмата на Бранимир Ботев са предвидени също разговори с представители на британски туристически организации и компании, с хърватския министър на туризма Дарко Лоренцин, с председателя на узбекската агенция по туризъм Uzbektourism Фарук Ризаев и др.

България се представя за 33-ти път на WTM. Тази година рекламният ни щанд е от 293 кв. м и на него ще присъстват с оферти 28 туристически фирми и общински администрации под слогана BULGARIA – A DISCOVERY TO SHARE. Освен морски и ски ваканции, акцентът е върху културния, балнео, СПА, уелнес и приключенския туризъм.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай