Японци релаксират с филм за Янтра

Японци релаксират с филм за Янтра | StandartNews.com

Велико Търново. Японци ще си почиват пред телевизора гледайки филм за Самоводската чаршия, Царевец и Янтра, след като екип от оператори и репортери снима как се прави царска керамика и как се пече кадаиф в дюкяните на чаршията.

В страната на изгряващото слънце ще гледат как търновските пейзажи се отразяват във водите на река Янтра. Кадрите ще се излъчват по сателитната японска телевизия BS Japan където в момента се върти поредицата "Водни огледала от Европа". В предаването се представят туристически дестинации от стария континент през погледа на известни актьори от Япония.

Велико Търново ще бъде представено от актрисата Хитоми Такахаши, която в продължение на два дни снима с екипа на BS Japan в града със съдействието на Общинска агенция по туризъм „Царевград Търнов". Специално внимание снимачният екип е отделил на възрожденските занаяти на Самоводската чаршия и на крепостта "Царевец". Актрисата останала впечатлена от културно-историческите паметници в старата столица и от неповторимата архитектура на ул. Гурко и в старата част от града. Екипът е снима меандрите на р. Янтра и пейзажите на амфитеатрално разположените къщи, отразяващи се по неповторим начин във водата.

Във филма Такахаши ще представи възможностите за културен туризъм и в София, Варна и Несебър. Филмът за България ще е в две серии от по два часа и ще бъде излъчен по японската национална сателитна телевизия през септември.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай