В Слънчев бряг скочиха срещу слухове за мръсно море

В Слънчев бряг скочиха срещу слухове за мръсно море | StandartNews.com

Хотелиери и концесионери скочиха срещу тиражираните слухове, че морето е мръсно. От Съюза на собствениците излязоха с отворено писмо, в което се казва: "Считаме, че тенденциозно и злонамерено се афишира в публичното пространство, че плажовете ни са замърсени и не отговарят на световните стандарти за чистота и качество на плажните услуги. Недопустимо е да се правят изводи и подобни заключения за цялата плажна ивица на базата на единични случаи. Недопустимо е в разгара на летния туристически сезон да се настройва както българската общественост, така и чуждестранните гости и да се омаловажава и принизява българския туристически продукт. Това не само е антиреклама, но и антинационална политика. Като сдружение на туристическия бизнес, защитаващо интересите и политиката на развитие на туристическата индустрия в нашата страна, най – отговорно заявяваме, че плажната ивица на курортния комплекс Слънчев бряг е отлично поддържана и екологично чиста".

С отделна декларация излязоха и от управата на Южния плаж в курорта. "Категорично заявяваме, че изнесените данни не отговарят на истината и са много далеч от реалността. Подозираме, че зад тези злостни инспирации стоят субекти, които имат интерес да се хвърли петно върху българските курорти по цялото Черноморие. Отправяме горещ апел към медиите да не се поддават на внушения и слухове, а да потърсят достоверна информация от компетентни органи като РЗИ, РИОКОЗ и други. Южен плаж - Слънчев бряг е образец за перфектно поддържана плажна ивица, а водата е с възможно най-добри показатели. От години, включително и през настоящата, Южен плаж е удостоен с международния приз "Син флаг" - награда, която гарантира че са покрити всички световни стандарти, включително и изискванията за екологична чистота. "Синият флаг" не е просто награда, а признание, че носителят отговаря на 32 строги критерия, сред които са чиста морска вода, чист пясък, показатели на въздуха, сигурност на плажа и много други", се казва в становище на концесионера на Южния плаж.

"Не е професионално, нито коректно да се правят кардинални изводи за цялото българско Черноморие, само от един единствен случай. Абсурдно е след инцидентен случай във Варна всички плажове, включително и тези на юг, да се поставят под общ знаменател. На Южния плаж се извършват ежеседмични изследвания и замервания от независима организация и лицензирана фирма. Стриктно следим за чистотата на водата и всички нейни показатели. Тиражираните клевети петнят името на цялото българско крайбрежие и са удар срещу цялата ни туристическа индустрия", коментира управителят на ивицата Кирил Спасов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай