В Белоградчик откриват туристическия сезон

В Белоградчик откриват туристическия сезон | StandartNews.com

Петък – 15 април, е обявен за ден на туризма в Белоградчик, съобщи кметът Борис Николов. С него се слага началото на новия туристически сезон, макър че посетителският поток към града на скалите да не е секвал от Нова година. До сега чудесата на града са посетили 6070 души, при 3513 през същия период на миналата година. От 4 април пристигат и групи от чужди туристи с круизни кораби, които акустират във Видин.

Денят на туризма ще премине с тържество, което за първи път ще се състои до входа на историческата керпост „Калето". Борис Николов ще награди личности и институции, допринесли за развитието на туризма в града. Сред тях са министерството на културата, читалищата в града и селата Стакевци и Салаш.

За откриването на сезона в Белоградчик пристигат 50 представители на туроператорски фирми. Те ще тръгнат на информационен тур, който след 2 дни ще завърши в град Долни Милановац, Сърбия. Туроператорите ще гостуват в хан „Мадона" край село Фалковец и в къщите за гости в село Стакевци. Навсякъде гостите ще опитат от местната турлашка кухня и вината на изба „Боровица".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай