Турски туроператори и журналисти впечатлени от Банско

Турски туроператори и журналисти впечатлени от Банско | StandartNews.com

Банско. Община Банско организира инфотур за турски туроператори и журналисти от 17 до 19 март заедно с местната Туристическа асоциация, Съюза на туристическия бизнес в курорта и хотелиери. След успешното представяне на курорта на туристическата борса EMITT в Истанбул през януари 2014 г., настоящото събитие е следващата стъпка за популяризиране на дестинацията на турския туристически пазар.

Гостите се запознаха с културните забележителности на града, богатата му история и традиции. Те се срещнаха с кмета на община Банско Георги Икономов. Бяха обсъдени бъдещите проекти за подобряване на инфраструктурата в курорта, на транспортния достъп до общината и облекчаването на визовия режим за туристи от южната ни съседка. Пред своя домакин туроператорите подчертаха необходимостта от изграждане на втора кабинкова въжена линия, която да подобри достъпа на туристи до ски зоната в курорта.

„Условията на Банско като ски дестинация са признати в Европа и света. Курортът разполага с висококачествена хотелска база, автентична кухня и уникална природа, което е отлична предпоставка за превръщането на града в любимо място за ваканция на нашите турски съседи", заяви Икономов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай