Тръгна шоуто с лодки по река Струма (ОБЗОР)

Тръгна шоуто с лодки по река Струма (ОБЗОР) | StandartNews.com

Търсачи на екстремния спорт от цялата страна вдигат адреналина в бурните води

Стотици ентусиасти се събраха в събота край река Струма, за да вдигнат адреналина със спускане на лодки в бързите и пълноводни води. Още миналата седмица Х-Клуб и община Симитли дадоха старт на „Рафтинг сезон 2016 г.", в съботния ден това направиха и други клубове, които имат бази по поречието на реката в района на Кресненското дефиле.

Все повече са нашенците и чужденците, които искат да усетят тръпката от опасното пътуване по едно от най-добрите естествени трасета в страната, което се намира в Кресненското дефиле. За всички тях рафтингът е незабравимо изживяване и много силна емоция. Много наши фирми организират тиймбилдинг за персонала си с екстремните спускания. Мераклии не липсват, въпреки че пътуването върху буйните води на реката не е никак просто нещо. Идват чак от Бургас и Варна, за да разпуснат от ежедневието с екстремния спорт. „Времето е прекрасно, топло и слънчево е. Радваме се на голям интерес към спускането с лодки. Първите групи вече минаха по най-дългото и екстремно естествено трасе от 13 километра, сега е ред на следващите ентусиасти и любители на рафтинга", сподели шефът на Х-Клуб Станимир Станимиров – Чачи.

Миналата седмица водите на река Струма бяха доста високи. От миналата година има заповед на областния управител Бисер Михайлов при толкова високо ниво на реката да не се правят спускания по екстремното трасе през Кресненското дефиле. Целта е ясна – да не се рискува да стане някоя беля, да не се обърне лодка и да има фатални последици за хората в нея. Затова през миналия уикенд се ползва трасето от село Железница до базата, което е със същата дължина, но не е толкова екстремно и е далеч по-безопасно.

В момента в рафтинг центъра се строят бунгала, които ще дадат възможност на любителите на силни усещания да идват и да пренощуват, да се чувстват по-уютно и да се радват на прекрасната природа на община Симитли. Надеждата е тази година да има много нови желаещи за спускания по бързеите на Струма и да се популяризира общината.

„Това е една от емблемите на нашата община . Нека тази година бъде още по-успешна за рафтинга в Симитли и комплексът тук да продължи да се развива", заяви кметът на общината Апостол Апостолов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай