Търсят камериерки с български

Търсят камериерки с български | StandartNews.com

Добрич. Над 30 туристически фирми от цялото Черноморие търсиха кадри на провелата се в четвъртък традиционна трудова борса. За поредна година пълната гама работна ръка набира на борсата в Добрич Съюзът на собствениците на "Слънчев бряг".

Пред "Стандарт" зам.-председателят на съюза и собственик на хотели Веселин Налбантов заяви, че кадрите от Добрич и региона са предпочитани по южните курорти заради доброто им възпитание и това, че са по-работливи. Той добави, че младите българи не знаят руски език, както и младите руснаци не разбират български.

"Трябва да отстояваме интересите си, а не да слугуваме на евродирективи и да прегърнем хората, които идват и оставят парите си у нас. Руснаците си купуват имоти у нас", добави Налбантов. Той посочи, че трябва да се обърне и сериозно внимание на подготовката на кадри, като подчерта, че най-критично е положението по отношение на камериерките - някои от тях дори не знаели български език. В момента се търсят екскурзоводи с два чужди езика, на които се предлага заплата от 650 лв.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай