СПА на бъдещето проектираха в Поморие

СПА на бъдещето проектираха в Поморие | StandartNews.com

Бургас. Какви ще бъдат СПА-центровете на бъдещето проектираха делегатите на 18-ия годишен конгрес на Европейската СПА-асоциация в Поморие. Те се обединиха около тезата, че модерният СПА трябва да бъде енергоспестяващ и водоспестяващ. Очертани бяха няколко ключови фактора за ефективност. На първо място, това е местоположението на центровете, а на второ - успешната комбинация между дизайн и функционалност. Не на последно място експертите поставиха и високото качество на продукта. Всичко това трябва да бъде проектирано предварително, защото на един по-късен етап промените са трудни.

В последния ден на конгреса бяха презентирани и възможностите на СПА за профилактика на заболяванията в различните дестинации. Изключителен интерес предизвика лекцията за историческото развитие на СПА-центровете.

В презентация бе проследено възникването на този продукт от древна Гърция и римските терми. Уникалните природни ресурси на Поморие в областта на балнеологията привлякоха вниманието на световно известни СПА-дестинации. За първи път страната ни е домакин на подобно събитие от световна величина.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай