Ски писта до морето с влек за 2 лева

Ски писта до морето с влек за 2 лева | StandartNews.com

Варна. Варненци и всички хора по морето няма защо да бият път до зимните курорти, за да се спускат със ски. Най-близката писта е в местността Кошу баир в град Вълчи дол, за която местните казват, че е единствената между Карпатите и Стара планина.

Само в неделя е имало над 150 скиори от цяла Североизточна България, каза кметът на града Пенка Йорданова. Последният навалял сняг е почти метър, има пързалка за шейни и за спускане с чували. Ски пистата е с дължина 250 м и разполага със ски влек, който струва 2 лева за цял ден.

На баира във Вълчи дол идват скиори и сноубордисти. Ски тук карат народни представители, студенти и млади семейства, които идват на пикник с децата си. До ски пистата има двуетажна хижа, която е собственост на община Вълчи дол и на местната ловна дружинка, но трябва да се благоустрои, за да се ползва от скиорите и гостите. Общинското ръководство мисли вариант за публично-частно партньорство за атрактивния терен в местността.

"Хубавата зима и масовият интерес ни дадоха импулс да мислим в тази посока и да привлечем повече туристи", казва кметът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай