Скачат приходите от СПА-туризъм

Скачат приходите от СПА-туризъм | StandartNews.com

Бургас. "Приходите от СПА-туризъм могат да достигнат 10 % от общите приходи от туризъм у нас. Аз съм убеден, че конгресът ще доведе до нови партньорства и контакти", заяви Иво Маринов, зам.-министър на икономиката по време на откриването на 18-ия годишен конгрес на Европейската СПА-асоциация в Поморие.

Той изрази увереност, че в края на конгреса ще има и конкретни резултати за развитието на СПА-туризма у нас. В продължение на три дни 100 делегати от 16 държави дискутират развитието на СПА-туризма. На конгреса присъства и президентът на Европейската СПА-асоциация Мартин Плачи.

"Българският СПА-туризъм е уникален заради минералните извори, добрата база и добрите цени.Целта ни е да мобилизираме държавата и общините, за да развием СПА-индустрията", заяви Благой Рагин. Той допълни, че ще бъде изготвено предложение до Министерството на туризма в бъдеще да бъдат заделени 1% от приходите в българския туризъм, които средно възлизат на 6 милиарда лева годишно. Отчислението ще бъде използвано за реклама в чужбина, уточни Рагин. "Този форум ни дава възможност да покажем, че България не е само море и ски, но има и уникални природни ресурси, минерални извори, история и богата култура", заяви президентът на българската асоциация по СПА Стефан Шарлопов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай