Шейхове летят до Слънчев бряг за блюда с омари

Депутати от Руската дума похапват японско "кобе" и алгинатни водорасли

Шейхове летят до Слънчев бряг за блюда с омари | StandartNews.com

Бургас. Арабски шейхове от ОАЕ пощуряха по вкусните гозби на шеф Петроф в Слънчев бряг.

Богаташите от Абу Даби летят с частните си самолети до курорта само за да похапнат за обяд или вечеря и след това се прибират обратно, разказаха очевидци. Изисканият ресторант "Аморато" е последният хит сред богаташите и привлича като магнит ценителите на екзотични специалитети от цял свят. Цените на блюдата са високи, но и онова, което се предлага, не може да се намери никъде другаде у нас.

Арабските шейхове били впечатлени от таланта на известния български кулинар шеф Петроф и вече са постоянни клиенти в лукозното заведение, разказаха хора от персонала. Поръчвали най-често омари, стриди, паеля, октопод и нилски костур на фурна. Готвачът на "Аморато" шеф Петроф пък е бил поканен да гостува и поработи в известната хотелска верига "Ротана", чиито собственици останали очаровани от неговите блюда.

Депутати от Руската дума са също постоянни клиенти на луксозния ресторант в Слънчев бряг. Те поръчвали най-често пъдпъдъци по специална рецепта и алгинатни водорасли, които изчистват чревния тракт от токсини.

"Алгинатните водорасли се приготвят със сладко-кисел орехов сос или със сусам. Може да се поднесат и с морски дарове", обяснява шеф Петроф. Друг любим специалитет на руските депутати е японското кобе. "То се приготвя от крехко телешко месо, доставено от страната на изгряващото слънце. Блюдото е много скъпо, тъй като животните са отгледани по специален начин под звуците на класическа музика и са масажирани редовно с бира. В месото има така наречената "мармакия" - това е мазнина, която разгражда мускулните влакна. След това месото, когато се изпече, става толкова крехко, че буквално се разпада" издават малка част от тайните готвачите в ресторанта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай