Съвет работи за развитието на туризма в Благоевград

Съвет работи за развитието на туризма в Благоевград | StandartNews.com

Благоевград. Четири работни групи бяха сформирани към Консултативния съвет по въпросите на туризма в община Благоевград.

Първата включва културно-исторически, религиозен и винен туризъм, втората - балнео, спа и уелнес туризъм, третата ще отговаря за зеления и спортен туризъм, а четвъртата - за конгресния и фестивалния туризъм. Консултативният съвет по въпросите по туризма в Благоевград бе учреден като активен обществен орган, който подпомага администрацията и общинския съвет при взимането на важни за туристическата индустрия решения.

На срещата бе представен и проектът „In TourAct", който се финансира по Оперативна програма за транснационално сътрудничество "Югоизточна Европа" 2007-2013. Стойността му е 1 371 500 евро, а бюджетът за община Благоевград е 119 900 евро.

Партньори по него са италианската провинция Римини, община Лече, регионът на езерото Балатон в Унгария, община Дубровник в Хърватия, италианската провинция Кампобасо, гръцката община Кавала, Агенцията за икономическо развитие на Сараево, община Глина, Център за бизнес развитие в град Крани, Словения, и Западен район за развитие в Унгария.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай