С 30 лева за ден на Бяло море

С 30 лева за ден на Бяло море | StandartNews.com

Благоевград. Плаж за ден на Бяло море. Тази услуга намира все повече почитатели сред хората в Пиринския край през лятото.

Еднодневната екскурзия дава възможност на нашенците да се попекат на гръцките плажове. Най-голямото предимство е, че морето на Гърция ни е по-близо от нашето Черноморие, признават жители на Благоевград. След 1 юни доста фирми в областния център предлагат тур за един ден до южната ни съседка. Рано сутринта през уикенда автобусите тръгват на път за българо-гръцката граница. Цената на пътуването варира от 30 до 40. До границата рейсът спира на още няколко места, за да качи и други мераклии да събират тен по гръцките плажове.

"Закарваме хората до курортните селища Аспровалта, Нея Врасна, Неа Паралия и Ставрос, които са на стотина километра от границата. Автобусите през цялото лято са почти пълни, средно по 40 души пътуват всяка седмица", споделят туроператори.

В Гърция плажната ивица е разпределена между заведенията на плажа. Поръчваш си 1-2 бири и шезлонгът, и чадърът са ти безплатни. Още по-бързо стигат до Бяло море жителите на Гоце Делчев. Много от тях пътуват с колите си до плажовете край Кавала, това им отнема само час. Често се комбинират по две семейства с едно возило, по-този начин пътуването им излиза по-евтино.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай