Рекламират туризма ни с клип за киноиндустрията (ВИДЕО)

Рекламират туризма ни с клип за киноиндустрията (ВИДЕО) | StandartNews.com

Антонио Бандерас, Джейсън Стейтън, Силвестър Сталоун, Ейдриан Броуди и други холивудски знаменитости рекламират страната ни като дестинация за снимане на световни блокбастъри. Видеото бе представено вчера от министъра на туризма Николина Ангелкова.

Клипът ще бъде излъчен като промо преди прожекцията на българския филм, номиниран за "Оскар" - "Съдилището", обясни Ангелкова. И подчерта, че видеото не струва на държавата нито лев. То е изготвено от филмовата компания "Ню Бояна". Фирмата привлича и знаменитостите за каузата, което си личи и от логото й в клипа. С него се надяваме да се превърнем в дестинация за снимане на известени филми, което би увеличило броя на туристите в България с двуцифрени проценти, разясни Ангелкова. Видеото безспорно е професионално направено и подходящо за показване пред специализирана филмова аудитория. Министърът обаче заяви, че то ще бъде промотирано по всички онлайн платформи, по радиа и телевизии, с които страната има финансови договори за национална реклама на туризма. Сумата пък ще зависи от "бюджета, който ще постигнем за министерството за 2016 г.", допълни министърът. Не стана ясно обаче защо държавни пари, предназначени да увеличат гостите в страната ни, ще се харчат за пускане на клипа по традиционни медии, вместо само по специализирани такива. Спорно е доколко клип за филмовата ни индустрия по "Евроспорт" или "CNN" например ще доведе инвеститори в киното или пък повече туристи в заснетата през зимата София. Ясно е, че звездите привличат, но едва ли мнението им колко добре се работи у нас би допринесло за привличането на гости за спа, летен, зимен или културен туризъм. "Навсякъде, където министерството ще се рекламира, има възможност да използваме и клипа, така че да достигнем максимален брой аудитория", заяви Ангелкова. И може би, ако звездите разказваха за нощния живот у нас, културните и природни забележителности или курортите ни, тази цел щеше да е оправдана. Дали обаче редовият руснак или германец ще пристигне в София на ваканция с надеждата да срещне в полите на Витоша /за която няма как да разбере от клипа/ Бандерас или Сталоун?

От рекламния клип става ясно и че държавата съвсем е изоставила идеята да използва логото на страната ни, оприличено на омлет. Въпреки че за направата му се похарчиха над милион лева, имиджът на страната ни официално остава оранжевото слънце.

Вижте самото видео:

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай