Ръст на руските туристи в България за януари

Ръст на руските туристи в България за януари | StandartNews.com

Москва. През изминалата година с 4.1% се е увеличил туристопотокът от руски туристи у нас спрямо 2012 г., но само за месец януари отчитаме ръст от 15%. Това заяви заместник-министърът на икономиката и енергетиката Бранимир Ботев на пресконференцията на България в рамките на туристическото изложение „Интурмаркет" в гр. Москва, посочват от правителствения пресцентър. Той обясни, че гостите на страната от Русия оценяват все повече нашите туристически атракции, климат и разнообразие на продукти.

 

На пресконференцията присъстваха още извънредният и пълномощен посланик на България в Руската федерация Бойко Коцев и директорът на Центъра на промишлеността в гр. Москва Илиян Цонев.

 

Изключително доброто брандиране на страната ни като туристическа дестинация е една от причините за отчетения. "През последните шест месеца променихме визията на българския туризъм на световния пазар, като наложихме целево присъствие и подход към конкретните пазари и потребностите на клиентите там", каза още зам.-министър Ботев. И продължи с думите: "Считам, че с това, което постигнахме досега, и програмите, които предстоят, ще доведем докрай устойчивото развитие на туризма, категоричен бе той. Боровец и Пампорово са се наложили като известни туристически брандове".

 

Данните за туризма от януари показват още, че за руските туристи България не е само топло море, а и желана ски дестинация. Страната ни е 4-та в класацията на зимните дестинации в Европа, стана ясно от министъра. И уточни, че курорти като Банско, Боровец и Пампорово са се наложили като международен бранд в зимния туризъм.

 

Разкрити са нови консулски служби в Русия с цел да бъдат привлечени повече руски туристи от регионите във вътрешността на страната, желаещи да посетят България. Скоро ще отвори врати и консулската служба в Екатеринбург, каза зам.-министър Ботев. Има възможност за разкриване на нови три консулски служби, например Новосибирск, добави той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай