Правилата за плажа

Правилата за плажа | StandartNews.com

*Селфи във водата

Ако маската за лице беше зимно селфи номер едно в Инстаграм, то сега на мода е перфектният кадър по бикини на плажа. Изгрява така наречената мания Beach-babe selfie - измамно спонтанни фотоси на забавляващи се хора край водата, като на фокус са атлетични извивки и бронзов тен. Супермоделите вече дадоха тон за подобни снимки, които видяха бял свят във "Вог". Джоан Смайлс е прибрала с ръце косите си назад сред морските вълни. Жизел Бюндхен е в поза лотос на усамотен участък от плажа сред малко дървета за цвят и излъчва пълен релакс. Каролин Трентини е уловена в миг, когато скача над водата и ръцете и краката са й във въздуха, а русата й грива се вее на фона на сините вълни, окъпани в слънце. Елса Хоск обаче ни припомня, че всеки изглежда добре в момента, когато излиза от морето. Бела Хадид се смее неистово в широкопола шапка и ярък бански. А може и да се увековечите и с някоя причудлива твар, която току-що сте измъкнали от водата.

* Пишете поезия

Носете си тетрадка, в която да отбелязвате хрумналите ви реплики и усещания. Плажът е вдъхновяващо място от векове за подобни дейности - да твориш лирики за песни и стихосбирки. Затова присъединете се към племето от автори, които мислят в рими във водата. От друга страна можете и да си водите дневник на ваканцията, което отначало може да ви се струва глупаво, но след време да ви послужи за навременна информация.

* Общувайте

Сега е моментът да се социализирате по непринуден и лесен начин. Плажовете са пълни с хора и като нищо можете да намерите приятели и идейни съмишленици. Включвайте се в игрите на пясъка - волейбол, петанка, които ще ви помогнат да завържете нови контакти. Можете да проверите онлайн какви социални събития ще има във вашия курорт и да участвате дори във вечерни арт и танцови прояви.

*Бъдете креативни

Пишете послания върху пясъка, снимайте, пращайте на приятели във Фейсбук или Вайбър - колкото по- лично, толкова по-оценено ще бъде. Който иска да се заиграе повече, може да си издаде и картички след това с тези кадри. Ако ви хрумне емоционално и свежо послание, може да действате и с добрия стар трик - писмо в бутилка. Хвърлете я във водата, но преди това си оставете координати върху листа, за да си доставите удоволствието да видите къде е попаднало.

*Не пропускайте изгрев или залез

Нищо не може да се сравни с това погледът ви да се рее в платноходките или в перките на делфините, които ту се издигат, ту потъват с финес във водата. Затова не пропускайте изгревите и залезите над морските вълни.

/моля с палец надолу към всяко малко заглавие/

Без кадри с гаден педикюр

Говорим за селфита и затова трябва да ви припомним: недопустими са кадри на крака, окаляни в мокър пясък и с кофти педикюр. Мъжките стъпала пък често са абсолютно анти секси. Не го правете. Ако сте на екзотично място, донякъде би било оправдано, но ако сте с глутницата си приятели на скучен плаж, с досадните бири в ръка, не ни занимавайте с историите си.

Целулитът не е краят на света

Истината е, че няма продукти, които напълно да заличат целулита. Можете само да го понамалите.
Активно масажирайте бедрата, стомаха, горната част на ръцете за 20 минути две седмици преди ваканцията. А там ползвайте стягащ крем, който да посвие портокаловата кожа. Но при всички случай това не бива да занимава съзнанието ви през цялата ваканция. Разкрасете се добре, не подценявайте вида си за плажа и имайте самочувствие.

Долу зяпачите

Никакво зяпане. Това е много важно в
плажния етикет. Млади, стари, дебели, слаби, хора всякакви има край брега. И не изпадайте в ролята на перко, който се взира в тях.
Или поне се прикривайте зад някое четиво.

Дрямката не е подходяща

Дрямката е много логична в един момент от деня на плажа, но е добре да внимавате, когато се отпуснете и релаксирате - огледайте се кой е до вас. Ако е някой обект, който ви привлича окото, не рискувайте със сиеста, защото можете да захъркате, а това никак не е възбуждащо.

Прегръдките са досадни

Дори са сте видели стари познайници и да ви идва да ги гушнете, не забравяйте, че това е място, където се разхождате голи и не е според етикета телата ви да се докосват без дрехи. Да не говорим, че сигурно са и мазни от лосионите срещу слънце. Също така не говорете прав с някого, който е седнал. Така вашите интимни части ще са точно пред очите му.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай