Полицията на крак заради два сигнала за бомби в Албена

Полицията на крак заради два сигнала за бомби в Албена | StandartNews.com

Добрич. Два сигнала за поставени самоделни взривни устройства в хотел и заведение в Албена вдигнаха на крак полицията в сряда. От областната дирекция съобщиха, че единият сигнал е бил подаден за поставено самоделно взривно устройство в хотелски комплекс в курорта, като от свои източници "Стандарт" научи, че се касае за хотел "Ком". Веднага на място са отишли служители на реда, които са извършили обстоен оглед на целия хотелски комплекс, но не открили нищо. Въпреки това, настанените в него гости били пренасочени към други хотели в курорта, а хотелът запечатан за 24 часа.

Вечерта в сряда около 23.22 часа бил подаден втори сигнал за поставено самоделно взривно устройство - този път в заведение, като "Стандарт" научи, че се касае за бар "Горски цар". И тук проверката, не открила нищо, а управителят на бара подписал декларация и поел отговорността, като заведението е продължило нормално работа. В четвъртък работата по двата случая и огледите продължиха, заявиха от полицията. Оттам са категорични, че не може да се говори за терористични заплахи, тъй като в Албена няма туристи от Израел.

Близки до разследването споделиха, че една от работните версии е неуместна шега от зрелостници, тъй като в момента в курорта има доста абитуриенти от цялата страна, които празнуват. Именно зрелостници били настанените и в хотел "Ком".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай