НОИ предлага евтини почивки във Велинград и Стрелча

НОИ предлага евтини почивки във Велинград и Стрелча | StandartNews.com

Пазарджик. НОИ предлага евтини почивки във Велинград и Стрелча. "Ако искате да се заредите с енергия и да се лекувате, без да плащате големи суми за някой от модерните СПА центрове, има и по-евтини и даже безплатни варианти. Работещите от областта със здравословни проблеми могат да се възползват от възможностите за безплатна профилактика и лечение в базите на Националния осигурителен институт. В програмата са включени 43 санаториума в най-красивите кътчета на България. Те са тризвездни, имат басейни, сауни, фитнес зали, центрове за масаж, физиотерапия, водолечение и кални бани, на пазарджишка територия те се намират в Стрелча и Велинград", съобщиха от НОИ.

Пакетите включват 10-15 безплатни нощувки и процедури за лечение при усложнения след бронхопневмония, бъбречни, гинекологични и сърдечни заболявания, артрит, ревматизъм и др. Лекуващите се трябва да платят само част от храната си ­ НОИ поема 4 лева на ден. Условието да ползвате санаториумите е да сте осигурени, ­ иска се поне в последните 6 месеца да работите по трудов договор, да имате медицинско удостоверение за заболяването и направление от личния лекар. Списъкът със санаториумите може да се получи в НОИ. Направете си резервация и заедно с другите документи отидете в НОИ, където ще ви дадат и документ за достъп до програмата. Това трябва да стане поне 10 дни преди датата на резервацията.

От възможностите на профилакториумите могат да се възползват и неработещи българи, както и такива, които нямат направление от лекар, но искат да се поглезят с малко СПА процедури, срещу заплащане на приемливи цени ­ доста по-ниски от хотелските.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай