Нашенци и гърци пълнят Огняново за Гергьовден

Нашенци и гърци пълнят Огняново за Гергьовден | StandartNews.com

Благоевград. 100% от легловата база в курортното селище Огняново ще е заета за празничните дни от 1 до 6 май. Най-много ще са гостите от страната, но ще има и доста гърци.

„Курортът ни разполага с над 1000 легла. Няма да има нито едно свободно място в почивните дни. Всеки иска хем да отдъхва, хем да ползва лечебната сила на нашите минерални извори", твърдят хотелиери.

Заради интереса на туристите към населеното място доста местни жители зарязаха тютюнджийството и се захванаха с хотелиерство. В курорта са изградени над 10 хотела, почти всяка къща предлага стаи за нощувки. Лековитата вода на минералните извори е известна още от римско време. Тя е с отлични целебни качества и лекува куп болести. Друго предимство на Огняново пред другите курорти са ниските цени за нощувки. Може да се намери легло за 10-12 лева на вечер. В някои хотели се спи само за 15-20 лева, а в цената е включена и закуска.

„Радващо е, че все повече хора намират препитание в туризма. Процентът на заетите в този бранш расте непрекъснато. Стараем се да помагаме на бизнеса в този сектор, който за нас е приоритет. Заделяме средства за подобряване на инфраструктурата. Туристите се увеличават с всяка изминала година, което е доказателство, че вървим в правилната посока", коментира кметът на община Гърмен Минка Капитанова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай