Морски вълци първи на рафтинг по Струма

Морски вълци първи на рафтинг по Струма | StandartNews.com

Стотици ентусиасти се събраха в събота край река Струма, за да вдигнат адреналина със спускане на лодки в бързите и пълноводни води. Още миналата седмица Х-Клуб и община Симитли дадоха старт на "Рафтинг сезон 2016 г.", в първия съботен ден на април това направиха и други клубове, които имат бази по поречието на реката в района на Кресненското дефиле.

Все повече са нашенците и чужденците, които искат да усетят тръпката от опасното пътуване по едно от най-добрите естествени трасета в страната, което се намира в Кресненското дефиле. Идват чак от Бургас и Варна, за да разпуснат от ежедневието с екстремния спорт. "Времето е прекрасно, топло и слънчево е. Радваме се на голям интерес към спускането с лодки. Първите групи вече минаха по най-дългото и екстремно естествено трасе от 13 километра, сега е ред на следващите ентусиасти и любители на рафтинга", каза шефът на Х-Клуб Станимир Станимиров-Чачи.

В момента в рафтинг центъра се строят бунгала, които ще дадат възможност на любителите на силни усещания да идват и да пренощуват.

"Това е една от емблемите на нашата община. Нека тази година бъде още по-успешна за рафтинга в Симитли и комплексът тук да продължи да се развива", заяви кметът на общината Апостол Апостолов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай