Министерството на туризма не е туроператор

Министерството на туризма не е туроператор | StandartNews.com

„Министерството на туризма не е туроператор". Това обяви в Кърджали министърът на туризма Николина Ангелкова по повод изказани критични бележки на кметове, специалисти, туроператори, че обявените 8 културно - исторически маршрути, подготвени от Министерството на туризма, не на се пълни и са пропуснати важни и атрактивни обекти. И подчерта, е тези културно-исторически маршрути са създадени без да се похари нито лев.

"Правени са от експерти на министерството съвместно с историци и експерти от Министерството на културата. Няма как Министерството на туризма да рекламира всичко. Ние искаме да дадем допълнителна стойност върху това, което общините рекламират и туроператорите продават. За мен е от значение, най- важните и социализирани обекти с инфраструктура да бъдат включени като те да бъдат двигателят на рекламата на съответния район в страната", обясни министърът.

Ангелкова заяви още, че категорично поема ангажимент, че няма да стартира с брандирането на маршрутите „без да са ги „изчистили" напълно и да има баланс, както и да може да се надгражда.

„Вярвам, че до месец ще успеем да финализираме дискусията с всички участници, за да почнем да рекламираме най-важните маршрути като с годините да ги надграждаме. Това е идеята на тези културно- исторически маршрути, а не да бъдем тур оператори", подчерта още министърът на туризма.

Министър Николина Ангелкова придружаваше дипломатически я корпус у нас, който бе на обиколка в Хасковска и Кърджалийска област и изкачиха Перперикон в съботния ден.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай