Местят All inclusive на поляната

Местят All inclusive на поляната | StandartNews.com

Варна. Моделът All inclusive по морето, който държи летовниците в хотелите, се мести на поляните по атрактивни туристически маршрути извън Варна и елитните й курорти. "Бели покривки могат да се опънат на дебела сянка, на туристите да се дадат цели краставици и домати и сами да кълцат шопската си салата за обяд", това са само част от идеите на Жельо Душев от Варненската туристическа камара и бивш шеф на „Св. Св. Константин и Елена".

Те ще се реализират по най-новия проект „Различното преживяване – качество, полза и стойност", финансиран с близо 460 000 лева по програма „Регионално развитие". В него участват община Варна, Аврен, Аксаково, Белослав и Девня. Целта е да се набележат интересни маршрути до природни феномени и културно-исторически обекти извън морската столица като Побитите камъни, Музея на мозайките и Вълшебните извори в Девня, защитената местност „Ятата" в Белослав.

Ескурзиите, организирани по интересен начин, ще увеличат броя на туристите и престоя им и ще разширят активния сезон, обясни ръководителят на проекта Соня Георгиева, шеф на общинската дирекция по туризъм. В момента текат обществените поръчки за маршрути, туристически пакети и реклама. Видеофилм ще презентира интересните места край Варна на няколко туристически борси в страната и в Германия - Хановер и Франктфурт на Майн. Те ще имат профили във Фейсбук и в други социални мрежи. Първите туристи ще тръгнат по набелязаните пътеки още през пролетта на 2013 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай