Контрол на границите за нелегални екскурзии

Контрол на границите за нелегални екскурзии | StandartNews.com

София. Контрол на границите за нередовни екскурзии искат от Националната асоциация за детски и младежки туризъм. Според тях само професионални туроператори трябва да водят автобуси с туристи и особено ученици и деца. Те възразиха срещу факта, че в момента границата на България най-спокойно преминават анонимни фирми, превозвачи и организиращи екскурзии учители.

 

Туроператорите, които се занимават с детски туризъм, поискаха и да се преразгледа Наредбата за задължително хранене на децата с ястия от доказан БДС произход на продуктите. Според тях това оскъпява ваканциите на малчуганите, без реално да се извършва контрол върху резултата.

 


За да се контролират нередовните компании и за да се отстранят сериозните проблеми в бранша, туроператорите за пореден път настояха за създаването на специализирана туристическа полиция.

 

6000 наши на море в Тунис

 

Двойно повече български туристи ще почиват в Тунис през 2014 година в сравнение с изминалата. Това обяви председателят на туристическия борд на Тунис Мохамед Башар. Интересът към арабската държава се е възобновил и все повече са записванията за дестинацията след отшумяването на Арабската пролет и доказателствата, че страната е сигурна за почивка. Стотици нашенци ще прекарат Великден и майските празници в морските тунизийски курорти Ясмин, Хамамет, чартъри с близо 6000 нашенци общо ще летят до края на сезона.


Турция пък беше обявена за най-активния участник в най-голямото специализирано изложение за туризъм у нас "Ваканция и СПА". Призът за представянето на комшиите бе връчен от зам.-министъра на икономиката Бранимир Ботев. С награди от събитието си тръгнаха още участващите за първи път в борсата Алтайски регион в Сибир, Русия и Китай.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай