Иво Маринов: Увеличаваме конкурентоспособността в балнео и СПА отрасъла

Иво Маринов: Увеличаваме конкурентоспособността в балнео и СПА отрасъла | StandartNews.com

Бургас. "Потенциалът и ресурсите, с които разполага балнео и СПА туризмът, дават основание България да се превърне в целогодишна туристическа дестинация. С приемането на специализирана наредба към Закона за туризма, регламентираща СПА услугите в българските хотели, ще се увеличи конкурентоспособността в отрасъла". Това каза заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов в община Поморие по повод предстоящия 18-и конгрес на Европейската СПА асоциация (ESPA).

"С наредбата трябва да се определят основните изисквания към хотелите, които предлагат СПА и балнео услуги", каза още Маринов. Очаква се документът да бъде готов до края на септември тази година, уточни ресорният зам.-министър.

По повод предстоящия 18-и конгрес на Европейската СПА асоциация (ESPA) председателят на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм Стефан Шарлопов връчи награда на зам.-министър Иво Маринов за професионалното партньорство и постоянната подкрепа през годините.

"Надявам се, че бъдещият СПА конгрес ще бъде ключът към успеха на град Поморие, като столица на балнео и СПА туризма", с тези думи кметът на община Поморие Иван Алексиев, в качеството си на домакин на събитието, връчи плакети на Стефан Шарлопов, на Мартин Плахи, председател на Европейската СПА и на зам.-министър Маринов.

Днес е официалното откриване на конгреса, който е сред водещите събития за туристическата индустрия у нас през тази година и ще стимулира чувствително нейното развитие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай