Хотелиери поискаха оставката на Иво Маринов

Хотелиери поискаха оставката на Иво Маринов | StandartNews.com

Бургас. Хотелиерите в Слънчев бряг поискаха зам.-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов незабавно да подаде оставка заради паяка в курорта. Те твърдят, че Маринов неглижира изцяло проблемите в най-големия черноморски курорт и бездейства години наред.

От Съюза на собствениците в Слънчев бряг са изпратили писмо до премиера Марин Райков и министъра на икономиката Асен Василев, в което излагат мотивите си за исканата оставка. "В качеството му на зам.-министър на МИЕТ и председател на СД на "Слънчев бряг" АД Иво Маринов от години е подробно запознат с проблемите на комплекса и най-вече с конфликта за собствеността и стопанисването на инфраструктурата в зона Изток", пишат хотелиерите до служебния премиер.

Те посочват, че Върховен административен съд със свое решение е обявил заповеди на изпълнителния директор на курорта, касаещи паяка, за нищожни и противозаконни. "Независимо от този факт, ръководството на Слънчев бряг си позволява отново и през предстоящия летен сезон да въвежда и прилага за поредна година същия контролен режим, чрез който уж в името на реда и спокойствието на туристите да се възползва от ресурсите с цел незаконно набиране на средства", твърдят хотелиерите.

Те обвиняват зам.-министър Маринов, че с бездействието си нарушава изпълнението на съдебни решения и създава предпоставки за обогатяване на "Слънчев бряг" АД чрез противозаконни дейности.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай