Хотелиери дават пари за здравна служба и аптека в Мелник

Хотелиери дават пари за здравна служба и аптека в Мелник | StandartNews.com

Благоевград. В най-малкия ни курортен град Мелник виното е в изобилие, но няма аптека. Нито здравна служба, нито лекар, нито линейка. Вече над 10 години. Това е голямата болка на местните хора, които са около 200 души. И не само на тях, но и на гостите, които всеки ден посещават курорта. Затова хотелиерите, които са инвестирали в населеното място, решиха да финансират откриването не само на аптека, но и на здравна служба.

„Не може да треперим да не стане нещо с гостите ни, че трябва да ги возим чак до Сандански или да чакаме линейка да дойде от общинския център. Ще настояваме общината да ни даде помещение в кметството, където някога е била аптеката. Ще намерим фармацевт. Имаме си медицинска сестра, която е пенсионерка, тя ще преглежда и ще помага на пациентите. Разбира се, доколкото й позволяват компетенциите", твърдят хотелиери. Те са готови да говорят и с някой пенсиониран лекар от Сандански, който ще бъде настанен в някой от хотелите.

Целта е да се осигури ежедневно присъствие на медик в курорта. Той ще оказва бърза и адекватна медицинска помощ на нуждаещите се, за да не се налага да пътуват над 20 километра. Защото има случаи, в които е от съществено значение да се помогне навреме на пострадалия.

В момента всеки ден се рискува животът на гостите на града. Пътуването до Сандански и Петрич отнема и време, и пари. Край Мелник има и няколко селища, в които няма дори фелдшер. Така няма да се налага на местните хора и туристите да бият сами път до Сандански за елементарни неща като аналгин и аспирин. И ще има кой да ги лекува на място.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай