"Хаят" отваря врати през 2018 година

"Хаят" отваря врати през 2018 година  | StandartNews.com

30 милиона евро е инвестицията, американската верига ще се грижи за управлението

В началото на 2018 г. се очаква да отвори първият хотел от световната верига "Хаят" в София. Това обясни изпълнителният директор на компанията инвеститор "Тера Тур Сервиз" Лъчезар Тодоров. Инвестицията в него е 30 милиона евро. Новият луксозен хотел от бранда "Hyatt Regency" ще се издигне на мястото на бившето кино "Сердика" срещу паметника на Васил Левски.

Именно положението в центъра на столицата е и най-голямото предизвикателство за изграждане на 7-етажната сграда. Заради локацията транспортът не може да бъде спрян, имаме и много съседи, с които трябва да се съобразим, обясни Тодоров за "Стандарт". Според идейния проект сградата ще е с разгърната застроена площ от 27 000 кв. м. Стаите и апартаментите в него ще са 190. Предвидени са два ресторанта, като единият от тях ще е с вътрешна тераса и

панорама към паметника на Апостола

Гостите ще могат да се отпуснат и да проведат срещите си в лаундж бара. Предвиден е и директен достъп от улицата към скай бара, който също ще предлага невероятна панорама към центъра на столицата. В момента предстои да заработят екипите, които ще решат как да изглежда интериорът на хотела, както и да се реши концепцията за спа центъра с басейн. Предвидени са и няколко конферентни зали, които да позволяват провеждането на престижни събития и балове. Ако събарянето на съществуващата сграда, укрепването на съседните и изграждането на хотела се случат по план, "Хаят" ще отвори врати още в началото на 2018 г. На терена не се очаква да бъде намерена археология. Вече е работено по мястото, а съществуващото мазе е на минус 3,5 метра под земята и при предишното строителство не са намерени артефакти.

Предполага се, че клиенти на новия хотел ще станат повечето звезди, които посещават България. "Очакваме наши клиенти да са хората с високи изисквания за качество", обясни Тодоров.

Именно с цел да предложи високо ниво на услугите и комфортна обстановка компанията "Тера Тур Сервиз" над 7 години е проучвала възможните партньори за проекта си. Интересуваха ни световни вериги, които предлагат гарантирано качество и нямат проекти на нашия пазар. Избрахме "Хаят", защото е лидер на пазара, като в същото време ни предложи гъвкавост и индивидуален подход, което за нас беше изключително важно, обясни Тодоров. За да се гарантира нивото на услугите, персоналът в бъдещия хотел ще премине квалификация и през обучителния център, създаден специално с тази цел. Предвидили сме и

обучения в хотели на веригата в цял свят

разказва Тодоров. Той допълни, че управлението ще се извършва изцяло от веригата, но компанията собственик ще има възможност за блокиращи решения. Договорът с "Хаят" е дългосрочен. В четвъртък вицепрезидентът за развитието на "Хаят" в Европа, Африка и Близкия изток Такуя Аояма и изпълнителният директор на "Тера Тур Сервиз" Лъчезар Тодоров представиха плановете за развитие на партньорството и пред министъра на туризма Николина Ангелкова. "Hyatt Regency" е един от трите луксозни бранда на веригата "Хаят". В света има близо 155 хотела под този бранд, собственост на веригата или управлявани от нея.

Имат 639 хотела по цял свят

Американската верига е основана през 1957 г. Сега под марката в света има 638 хотела в 52 страни, като България ще е 53-та в портфолиото на компанията, показва информация от сайта на веригата. През 2016 г. списание "Fortune" поставя "Хаят" на 47-о място сред най-добрите американски компании за работа. Първите собственици са бизнесмените Хаят Роберт вон Ден и Джак Дайър Кроуч, сочи справка в Уикипедия. След няколко години Вон Ден продава дела си на бизнесмена Джей Прицкер. Неговият по-малък брат Доналд също има важна роля в компанията. През следващото десетилетие компанията започва да прави придобивки и става най-бързо развиващата се верига хотели в САЩ. Доналд умира през 1972 г., а Джей продължава да управлява компанията. Сега изпълнителен директор е Томас Прицкер. Годишните приходи на веригата се оценяват на 4,4 млрд долара, а за нея работят над 96 хил души. Дъщерните дружества се развиват, притежават, оперират, управляват, франчайзират, лицензират или предоставят услуги на хотели, курорти, маркови недвижими имоти и имоти за отдих и почивка, включително под брандовете Park Hyatt, Grand Hyatt, Hyatt Regency, Hyatt, Andaz, Hyatt Centric, The Unbound Collection by Hyatt, Hyatt Place, Hyatt House, Hyatt Ziva, Hyatt Zilara и Hyatt Residence Club и имат локации на шест континента.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай