Французи на опашка за Вила "Армира"

Французи на опашка за Вила "Армира" | StandartNews.com

Най-богатият частен дворец от римско време по нашите земи - Вила "Армира", отбеляза рекорден брой посетители. Само през последните три почивни дни вилата е посетена от 1900 туристи, похвалиха се от община Ивайловград. За сравнение преди 4 години тя е била посещавана едва от 4000 души годишно.

Вилата беше реновирана преди година, а в нея бяха върнати част от ценностите, открити при археологическите разкопки преди 30 години, като главите на херми. Покрай популярността на "Армира" е заета и цялата леглова база на хотелите в Ивайловград. Основните гости са българските туристи. Китното родопско градче обаче напоследък се радва на интереса и на гости от Германия, Англия, Франция и Япония.

"Успехът, който вилата бележи напоследък, е резултат не само от последователната политика, която общината ни води, но и на труда на много хора. Всичко, което се случва, е и доказателство за това, че с подкрепата на МРРБ и кампанията на вестник "Стандарт" "Чудесата на България" се случват чудеса". За кратко време обектът придоби национална и световна значимост", коментира кметът на Ивайловград Диана Овчарова. Водещи археолози пък номинират реставрираната римска вила за тазгодишната национална кампания на в. "Стандарт" "Чудесата на България".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай