Дейвид от Маями ни рекламира по света

Възхитен е от сиренето и виното ни, но го стреснали дупките по улиците

Дейвид от Маями ни рекламира по света | StandartNews.com

Янки остана възхитен от България, както и от официалния туристически сайт на страната ни. Порталът www.bulgariatavel.org е най-добър от всичките 49 държави по света, които съм посетил, заяви известният американски журналист и пътешественик Дейвид Хофман в събота в Стара Загора.

Според него особено ценно е, че още на първата страница се появява картата на България. Така всеки може да избере своята дестинация, като стигне до най-малките детайли - музеи, исторически обекти, дори улиците в града. Самият Дейвид от 7-8 г. е редактор на популярния туристически интернет портал www.davidsbeenhere.com, които има ежедневно над 75 000 посещения. Градът на липите бе последната му спирка по време на 20-дневното му пътуване из България. Той е посетил София, Пловдив, Варна, Бургас, Велико Търново и ред културно-исторически паметници в тях.
"Вие имате уникално разнообразие от планини, море, древна история, събрани на едно място. При това могат да се видят на половин цена в сравнение с други места по света", похвали ни Хофман. И обеща да ги препоръча на своите приятели. Според него българите са много мили, любезни и отзивчиви към туристите. Българската кухня му се понравила, особено нашенското сирене, доматите ни и българското вино. "Ще ги предупредя обаче за многото дупки по пътищата ви и за опасните ви тротоари и улици", не скри и разочарованията си Хофман.


Той живее и работи в Маями, но в последните години прекарва повече време със съпругата си Анна в Барселона. 3-4 месеца в годината пътува по света и след това разказва подробно за това на сайта си. Дейвид се стреми да дава на потребителите полезни съвети за незабравима ваканция във всяко кътче на света. Препоръчва не само забележителности, хотели, ресторанти, а и местни хора, които биха могли да помогнат на туристите на място.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай