Дестинациите-капани за туристи

Дестинациите-капани за туристи | StandartNews.com

В офертите на повечето туристически агенции по света има дестинации, които са задължителни. Става дума за места и забележителности, които са магнит за туристите. Често обаче реалността се различава от снимките в справочниците и рекламите. Ето някои от най-известните забележителности, които определено са надценявани като място за посещение, събрани от profit.bg:

Гондола във Венеция
Трагичният инцидент с германски преподавател по право във Венеция показа колко опасни могат да бъдат каналите на италианския метрополис. Който реши да се качи на гондола, бързо ще разбере, че традиционните лодки пътуват претъпкани, а обиколките са много скъпи - половинчасово плаване ще ви струва към 50 евро.

Нова година на Таймс Скуеър
Всички отброяват от десет до нула, настъпва новата година, следват аплодисменти, летящи конфети и тапи от шампанско. Но според редица мнения в интернет можете спокойно да си спестите този спектакъл на живо. Ако искате да видите нещо от музикалните изпълнения, трябва да чакате поне ден по-рано на място. Всички странични улици също се запълват с тълпи. Тези, които са по-напред, са чакали с часове в студа, много преди шоуто да започне.

Посещение на Eмпайър Стейт Билдинг
Никак не препоръчваме това изживяване. Първо, трябва да платите 27 долара вход за сградата, и то без да броим таксата за върха на небостъргача. Таксата важи до 86-ия етаж, където се намира главната палуба. Ако искате да видите горната палуба на 102-рия етаж, плащате 44 долара. И за тази цена се оказвате с хиляди други туристи в затворено пространство. И, да, гледката от високо е наистина впечатляваща, но всъщност липсва най-важната сграда от пейзажа на града, а именно Емпайър Стейт Билдинг.

Къпане в Ганг
Всяка година милиони индуси се къпят в Ганг на ежегодния им фестивал. Това обаче не е за препоръчване, тъй като 2500-километровата река е силно замърсена. В нея има химически отпадъци от най-големите индийски градове, както и хиляди мъртви животни и дори хора.

Надбягването с бикове в Памплона
В състезанието на бикове в Памплона има нещо архаично - и въпреки това то се препоръчва като туристически акцент от много туроператори. Ако обичате жестокостта към животните или пък си умирате да се блъскате с още хиляди други туристи (по повод събитието градът е изключително посещаван), може да посетите тази наистина противоречива атракция.

Пътуване до Пиза
Който очаква повече от известната наклонена кула при посещение на Пиза, може да остане разочарован. Освен нея градът се състои от по-скоро грозновати сгради и не притежава чара на други градчета в Тоскана.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай