Чужденци се лекуват в минералните извори на Огняново

Чужденци се лекуват в минералните извори на Огняново | StandartNews.com

Благоевград. Невиждан бум на туристи отчитат хотелиерите и стопаните на къщи за гости това лято в курорта Огняново. Доста нашенци и чужденци предпочитат тукашните минерални извори и басейни пред морето.

През месеците юли и август почти всички места за нощувки са заети. Не само българи, но и жители на гръцката област Драма, руснаци и французи все по-често посещават селището, което е прочуто с множеството си минерални извори. 15 от мирата вече се стопанисват от община Гърмен. Заради интереса на туристите доста местни жители зарязаха тютюнджийството и се захванаха с хотелиерство. Почти всички хотели и къщи за гости са пълни. В селото са изградени над 10 хотела, повечето къщи предлагат стаи за нощувки. Много от гостите признават, че се отказали от морето, за да бъдат на минерални бани тук. Тази година най-голям скок има в посещенията на руските туристи.

„От година на година гостите се увеличават, в Огняново те хем почиват, хем се лекуват в прочутата ни минерална вода. А и цените са съвсем приемливи", твърди хотелиерът Венцислав Шарков. Лековитата вода в Огняново е известна още от римско време. Изворите са с отлични целебни качества и лекуват куп болести, категорични са жителите на селището.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай