Бум на туристи и инвеститори към курорта Огняново

Бум на туристи и инвеститори към курорта Огняново | StandartNews.com

Не само бум на туристи, но и на инвеститори има в гърменското село Огняново. Интересът към курорта е заради множеството минерални извори. Затова в скоро време тук ще бъдат изградени нови къщи за гости и туристически атракции. Една от сградите е в местността Банята и е на площ от 1 декар. Малък хотел ще бъде изграден и в местността Градец. Терен от 2281 квадратни метра е отреден за жилищно строителство и в местността Кьосе баир в землището на Огняново.

През пролетта и лятото се очаква поредният силен туристически сезон. В последните години много нашенци и гърци редуват морето с минералните басейни в селището. Заради интереса на туристите доста местни жители зарязаха тютюнджийството и се захванаха с хотелиерство. В курорта са изградени над 15 хотела, десетки къщи предлагат стаи за нощувки. Гостите хем почиват, хем се лекуват с минералната вода. Изворите са с отлични целебни качества и облекчават куп болести.

Предимството на нашето курортно селище са ниските цени за нощувки. Може да се намери легло за 10-12 лева на вечер. В някои хотели се спи само за 20 лева, а в цената е включена и закуска. Затова гърците атакуват селището ни. Сред тях имаме редовни клиенти, твърдят хотелиери.

Строителство върви и в съседните населени места на курорта Огняново. Скоро ще има нови къщи за гости в селата Дебрен и Марчево.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай