Боровец отпразнува Световния ден на снега

Боровец отпразнува Световния ден на снега | StandartNews.com

Най-старият български планински курорт Боровец днес събра малки и големи любители на белите спортове и красотата на планината, за да отпразнуват заедно Световния ден на снега. И като по поръчка, специално за Деня на снега заваля и дългоочакваният сняг, който направи празника наистина снежен и истински зимен. За пета поредна година курортът стана част от глобалния снежен празник, чиято цел е да мотивира и провокира децата да посетят планината и белите писти като включат в начинанието и своите родители.

Както се очакваше – желаещите да се включат в World Snow Day 2016 бяха повече от всякога. Над 120 деца на възраст между 4 и 7 години успяха да направят своите първи стъпки на ски в снежния парк Борокидс, който работеше напълно безплатно през целия празничен ден. По-големите получиха началното си обучение по ски и сноуборд от професионалните инструктори от ски училище „Бороспорт", а дневните детски карти за малчуганите до 12 г. бяха на символичната цена от 1 лв.

По-напредналите и уверени в уменията си скиори пък се спуснаха по предварително нареденото трасе на писта „Рила" като направиха спусканията си под зоркия поглед на легендата на българските ски – Петър Попангелов. Самият Попангелов поздрави малките спортисти и раздаде своя снимка с автограф.

Хотел "Рила" също се погрижи за децата, като предостави топъл шоколад, а нашите партньори от „Си Комерсиал" и „Хармоника" осигуриха лакомствата. Нескафе пък тонизираха родителите, които не изпускаха от поглед най-малките бъдещи спортисти.

Обучение имаше дори и за смелчаците, решили да тестват боксовете и еър бега във фристайл Промо Парк Бороспорт. Oсвен от екипа на самия парк, всички те получиха подкрепа и напътствия и от момичетата от Wildberries, които направиха демонстрации и дадоха ценни съвети. С много музика, усмивки и настроение Боровец изпрати Световния ден на снега. „Курортът е в пълна готовност да посрещне следващото снежно приключение на 23 януари по време на нощното каране, когато ще се проведе нашата първа OLD SCHOOL вечер и която ще ни върне години назад и ни потопи в носталгичното настроение и техника на отминалите дни", коментираха от „Бороспорт".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай