Банскалии и туристи гледат безплатно планинарски филми

Традиционният „Филм фест” ще се проведе в курорта Банско от 20 до 24 ноември

Банскалии и туристи гледат безплатно планинарски филми | StandartNews.com

Банско. Тринайстото издание на фестивала за планинарски филми ще зарадва банскалии и туристи с невероятни ленти от цял свят, ще ги срещне с легендарни имена в алпинизма, катеренето и екстремните спортове. Ще бъдат прожектирани 130 филма от 25 държави и 5 континента.

Официален гост на тазгодишния „Банско филм фест" ще бъде австрийският алпинист и планински бегач Кристиан Щангл. Той е първият човек в света, който е изкачил най-високите три върха на всички континенти.

Свободен е входът за всички любители на красивото и екстремното за прожекциите, които ще са в читалище "Никола Вапцаров".

„Банско филм фест" 2013 събира отново световни знаменитости от планинарските спортове алпинизъм, екстремни ски, парапланеризъм, рафтинг, бейз джъмпинг, планинско колоездене...Зрителите ще се насладят на кадри от най-затънтените, красиви и диви кътчета на света. Няколко дни банскалии и гости на курорта ще се чувстват като в „Дискавъри ченъл". В тези филми може да се открие всичко - от простите човешки отношения до смелостта и недостижимото, до което много от нас не могат да се докоснат, уверяват организаторите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай