България в топ 10 за ски на руснаците

България в топ 10 за ски на руснаците | StandartNews.com

Страната ни е в топ 10 любими зимни курорти на руснаците. Класацията за Русия води Сочи. Данните от анкетата на туристическа агенция Aviasales към 11 декември показват, че на второ място сред предпочитаните зимни курорти от руснаците са техните "Минерални Води", на трето място е - Мюнхен. В топ 10 на зимните лидери е посочена София, с близките до нея Банско и Боровец. Едва след нас се нареждат Барселона, Милано, Женева, Торино, Братислава и Лион, пише лента.ру.

Родните курорти Банско и Боровец влизат в топ 10 поради добрите условия и достъпните цени. Акцентът и при двата български курорта са изгодните пакетни и дори индивидуални цени за руснаците, независимо от пътните и визови разходи. Банско е отбелязано като мястото с възможност за най-евтината дневна карта. Другите разходи при зимната ваканция също са доста по-ниски в сравнение с тези в Германия, Австрия и Швейцария. Проучването показва, че най-малко се плаща в Полша и Чехия - от греяно вино до наем за ски, кънки или шейни. Такива цени няма в Алпите, поясни прессекретарят на Aviasales Янис Дзенис.

На 10 декември агенция Aviasales е публикувала и друго изследване, в което посочва най-недружелюбните към скиорите авиокомпании. В "черния списък" са попаднали AirBaltic, LOT, Finair, Czech Airlines и Turkish Airlines, които взимат допълнителни такси за транспортиране на ските и ски оборудването. Изследването е направено при сравнение на услугите в 59 курорта от 19 страни в Европа и Северна Америка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай