200 000 израелски туристи у нас

200 000 израелски туристи у нас  | StandartNews.com

Тази година има много повече туристи от Израел, очакваме да станат 200 000. Те не идват само по Черноморието и планините, но посещават и различни градове като Велико Търново, каза във Варна посланикът на Израел Н.Пр. Шаул Камиса Раз. За сравнение през миналата 150 000 - 160 000 негови сънародници са имали ваканция у нас.

"Тероризмът няма да изгони туристите, радвам се, че и България не се уплаши от него", каза дипломатът. Той припомни, че веднага след атентата в Сарафово е посетил сънародниците си в хотелите в Бургас и Варна и не е видял уплаха в тях, свързана със сигурността. Дори някои туристи са го помолили да говори с мениджъра на съответния хотел да смени менюто, но други не са имали притеснения. От Червения щит на Давид тогава са дарили линейка на Бургас, а сега предстои да дадат две - за Варна и за София област.

Посланик Шаул Камиса Раз дойде да се сбогува в морската столица с председателя на БЧК и негов приятел Илко Раев, както и с кмета на града Иван Портних. Акредитиран през април 2012 г, предстои дипломатът на напусне страната ни, от която си тръгва по думите му с прекрасни спомени за нея и хората й. Обичам България, каза дипломатът на чист български език. Шаул Камиса Раз обясни, че ще отнесе в родината си и спомен за хубавата българска кухня и ракия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай